Om denna och andra världar

Om denna och andra världar

Logik för dig från A till B. Fantasin kan ta dig vart som helst. -Albert Einstein


Dataspel jag klarade under 2007

DataspelPosted by Oskar Sat, February 06, 2010 00:11:29
Självklart spelade jag många fler spel 2007, men det var dessa som jag spelade hela vägen genom. Och jag bytte plattform från PC till Playstation 2. Hösten 2006 köpte jag nämligen en begagnad PS2a på tradera och fick upp ögonen för alla de sköna spel som funnits till den konsollen i åratal.

Förutom alla sköna dans- och musikspel som Dancing Stage Max och Guitar Hero, så kom jag att älska actionduon Ratchet & Clank. Sällan har det varit så kul att att skjuta så många robotar och slemmiga monster med en sådan variation av knäppa och underhållande vapen.

Jag spelade också Drakengard 2. Det första spelet från Square Enix för mig. De är ju annars kända för Final Fantasy serien, som jag inte hade spelat då. Men Drakengard 2 var faktiskt otroligt bra. Det var en helt grym historia som lämnade spår i mig när allt var klart. Och hur ofta är det ett spel lyckas med det?

Annars älskade jag Startopia som är ett litet guldkorn till strategispel till PC, där man öppnar sin egen handelsfilial i en rymdstation och sedan ser till att få besökare och kunder genom att ständigt bygga nya faciliteter på klassisk SimCity manér. Men om man behövde mer yta att bygga på så fick man efter ett tag helt enkelt kriga till sig det av sina konkurrenter på samma rymdstation. Oerhört roligt med massor av glatt pyssel och underbara små aliens.

Och så var det Guitar Hero så klart. Inte kunde man ana att det skulle vara så roligt att svänga på sig en plastgitarr och ge sig hän till gamla rockdängor. Ärligt talat kände man sig ganska töntig första gången man stod där med gittaren runt halsen. Men det glömde man så fort musiken strömade genom högtalarna. Lysande underhållning...


Så till själva listan.

De dataspel jag klarade under 2007:


Ratchet & Clank (PS2)

Ratchet & Clank 2. Locked n Loaded (PS2)

Rayman Raving Rabbids (PS2)

Startopia (PC)

Drakengard 2 (PS2)

Guitar Hero (PS2)

Guitar Hero 2 (PS2)

Guitar Hero: Rock the 80s (PS2)


/Oskar


  • Comments(0)//varldar.kallner.com/#post52